Bakker! Az Orion!

 2010.11.19. 00:25

 A szokásos éves Nap körüli út már megint a hosszú alagúthoz ért. A sárgolyó fagyni készül...

Az energiacégek pokoli mosollyal várják a  hideget, eljött nekik a szokásos éves dőzsi. Az emberkék matekoznak, hogy kellene a telet kihúzni, hogy ne rogyjon meg a családi büdzsé.

 

Ej, ej, garázda tél apó!

Ki ördög hítta kelmedet…

(Arany János: Téli vers)

 

Persze akad a télben jó is: hógolyózás, szánkó, karácsony. Mikor a gyerek a korcsolyát lengeti, remélem, hogy idén befagy a tó és lehet egy kicsit csúszkálni, ugyanakkor azt sem bánnám, ha esetleg elmaradna a fagy. Legfeljebb marad a műjégpálya.

 

Egyik este kimentem az udvarra. A csillagok és az éppen növő félben lévő Hold mellett egy már ilyenkor megszokott, hatalmas csillagkép, az Orion figyelt. 

Az pedig csak egyet jelent: megint vacogás jön, a hólapát és a jégkaparó.

Itt ez a hős, a keleti égbolt harcosa újabb küzdelembe kezd. Megint nézhetem egy fél évig, ahogy napról napra nyugat felé halad, kitartó, hősies küzdelemben foglalja vissza az eget. Harcra fel, még minden tavasz győzelmet hozott!

 

Eh! De rühellem a telet!

Címkék: tél így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://hetethavat.blog.hu/api/trackback/id/tr512458425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

za_la_la 2010.11.27. 22:18:27

Bakker!
Ez az Orion ipse jó' idekűldte a havat...Nem tudnál neki szólni, hogy a kardjábal hesegesse tovább a hófelhőket?
süti beállítások módosítása