Kriszta a mi megváltónk...

 2010.08.15. 23:10

 Már megint felment a pumpa. Úgy látszik, ez ilyen duzzogós blog lesz.

Csudás városom egykoron büszke nevére már megint vastagon kenik a szart. Krisztánk - egy igazi földre szállt angyal -csupa jó szándékból (!!) ismét azt kommunikálja, hogy szegény szerecsenek, elnyomottak, sanyarú sorsúak. Lámlám, csak egy kis összefogás, és tudnak ők!

Kedves Kriszta! Tessen csak szépen ide költözni, van ott még üres ingatlan, de ha nincs, Kegyednek biztosan szorítanak helyet. De nem ám egy hétre! Két-három közösen eltöltött esztendő és joga lesz osztani az észt! Fejet hajtok, amint eredményeket ér el, amint érezhetően javul a közhangulat. Tettre fel!

Minap voltam egy közeli faluban, egy lakodalomban. A násznép egyik fele a Duna szerencsésebb oldaláról érkezett. Harsány poénok hangzottak el arról, hogy ezen a vidéken még az idő is két órával kevesebb, nem ugyanaz az időzóna.

Egyszer-kétszer elmennek ezek a viccek, de évtizedeken keresztül már bántó és fájdalmas.

Nem gondolom, hogy a szerencsésebb történelmű részeiben az országnak másképpen kell ásni a földet, másképp fúrnak, csavaroznak, javítanak, írnak, számolnak. Lehet, hogy volna mit tanulnunk egymástól, de a fölényesség jogtalan és visszataszító.

Szakértők és tanulmányok halmaza osztja a lapokat, mit miért hogyan kell és nem kell tenni, ti butuskák!

 

Az ördög otthona ez, kedves Kriszta, egy politikailag, gazdaságilag beáldozott pöcegödör, aminek ha nagy ritkán nő is egy szál virág a tetején, a gyökere annak is a folyós léből táplálkozik.

Az ilyen jótevők jönnek-mennek. Eleinte síppal-dobbal, aztán már csak úgy kötelességből.

Érdekes, hogy idén nem volt a média tábor! Miért is?

Bennünk itt felmerült annak a gondolata, az elmaradás oka lehet az a néhány jól átnevelt fiatalkorú, akik erőszakos halálát okozták egy idős szomszéd néninek. De lehet, hogy tévedünk.

Tudom, hogy nem kellene általánosítani, hiszen három szörnyetegről beszélünk, nem az egész telepről. Sajnos mi ezt tanultuk Önöktől. Az általánosítást. A lenézést. A kirekesztést. És elhiheti, hogy mi tudjuk a legjobban, hogy ez mennyire nem helyes.

 

A megváltók sorsa, hogy árral szemben kell menniük, nem tarthatja vissza őket a kudarc élmény. Kitartás kedves Kriszta! Ne szegje kedvét egy-két balsiker, építsen, neveljen szorgalmasan. Jöjjön, mondja el nekünk, mi is a NAGY IGAZSÁG, hozza el a szép jövőt!

 

Alig várjuk!

Címkék: vélemény magyar magyarország vidék

A bejegyzés trackback címe:

https://hetethavat.blog.hu/api/trackback/id/tr912224461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása